Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

ASTANGA SHALA


Astanga Shalassa opetetaan astangajoogaa perinteiseen tapaan kuten Shri K. Pattabhi Jois (Guruji, 1915-2009) opetti Intian Mysoressa.

Astanga Shalalla oli vaatimaton ja mieleenpainuva alku vuonna 2009, aloitimme joogaamalla yhdessä joogaystävien kesken kotimme olohuoneessa.

Vuosien aikana Astanga Shala on kasvanut ja joogasalin tilaa on laajennettu. Edelleen Shala toimii samassa alkuperäisessä sijainnissa Yrjönkadulla Kauppahallin talossa, Porin sydämessä. Astanga Shala tekee kaikkensa, jotta kodikas tunnelma kutsuu yhä vain joogajia luokseen ja jokaisella joogaajalla on mahdollisuus hetkeksi rauhassa hengittää, hiljentyä, joogata ja rentoutua.


PAULIINA MERISALO

Aloitin astangajoogan harjoittelun 2006 ja opettamisen 2009. Olen syntynyt Porissa 1976. Olen Astanga Shala Porin pääopettaja, omistaja ja vastaan Astanga Shalan toiminnasta, tunneista, intensiivi - ja alkeiskursseista. Lisäksi vastaan vierailevien opettajien intensiivikurssien ja retriittien järjestelyistä.

Astangajoogan pääopettajani on Petri Räisänen. Petri on vieraillut Shalassa vuosittain vuodesta 2014 asti. Olen järjestänyt yhteistyössä Petrin kanssa retriittejä Frantsilassa jo vuodesta 2013 asti. Olen toiminut avustajana mysore - harjoituksissa Petrin retriiteillä ja kursseilla vuodesta 2013 asti. Astanga metodin oppimiseen ja opettamiseen vahvasti vaikuttavia opettajia ovat Petri Räisäsen lisäksi Frank Kappas, Lino Miele ja Eddie Stern.


Aloittaessani astangajoogan vuonna 2006 ensimmäinen astangajooga opettajani oli Frank Kappas. Frankin kanssa olen saanut työskennellä ja harjoitella aina vuodesta 2006 asti. Frank myös kannusti minua Shalan perustamisessa. Frankin johdosta tutustuin myös italialaiseen opettajaan Lino Mieleen. Olen harjoitellut Linon opissa Suomessa, Virossa ja Italiassa, vuosina 2010-2012. Hanne Sydänmaan kanssa aloitin yhteistyön vuonna 2010, kun Hanne saapui Poriin opettamaan Joogafilosofiaa ja astangaa harjoittelen vuosittain Eddie Sternin kursseilla Helsingissä.Opetuksessani korostuu omistautuminen oppilaalleni, herkkyys ja yksilöllinen kehotuntemus. MInua kiehtoo kehon liike ja hengitys, jotka peilaavat harjoittelijan mieltä, tunteita ja läsnäoloa. Erityisesti astangajoogassa kiehtoo hengityksen ja liikkeen yhdistyminen.

Oman kehotuntemukseni taustalla on 15 vuoden harjoittelu nykytanssin ja jazztanssin edistyneiden tasolla. Lisäksi minulla on ayurvedinen hoitaja- koulutus ja olen toiminut yrittäjänä ayurvedisessa hoitolassani Niyamassa vuosina 2007-2009. Astanga Shalan perustamisen yhteydessä 2009 päätin keskittyä täysipainoisesti astangajoogaan ja sen opettamiseen.

Perheeni tuella ja kannustuksella on ollut mahdollista luoda Astanga Shala.

Lausuessani astanga mantraa, lausun mantran opettajilleni. Oppilailleni, lapsillenii, puolisolleni, äidille, isälle , astangajoogan opettajilleni ja elämälle.

MANTRA_OPEN_MYSORE_YOGA_PARIS_2

"Practice Practice and all is coming"

"One by one"

"Slowly slowly you do"

Sri K. Pattabhi Jois