Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

ASTANGA SHALA


Astanga Shalassa opetetaan astangajoogaa perinteiseen tapaan kuten Shri K. Pattabhi Jois (Guruji, 1915-2009) opetti Intian Mysoressa.

Astanga Shalalla oli vaatimaton ja mieleenpainuva alku vuonna 2009, aloitimme joogaamalla yhdessä joogaystävien kesken kotimme olohuoneessa.

Vuosien aikana Astanga Shala on kasvanut ja joogasalin tilaa on laajennettu. Edelleen Shala toimii samassa alkuperäisessä sijainnissa Yrjönkadulla Kauppahallin talossa, Porin sydämessä. Astanga Shala tekee kaikkensa, jotta kodikas tunnelma kutsuu yhä vain joogajia luokseen ja jokaisella joogaajalla on mahdollisuus hetkeksi rauhassa hengittää, hiljentyä, joogata ja rentoutua.


PAULIINA MERISALO

Olen syntynyt 1976 Porissa. Olen Astanga Shala Porin pääopettaja, omistaja ja vastaan Astanga Shalan toiminnasta, tunneista, intensiivi - ja alkeiskursseista. Lisäksi vastaan vierailevien opettajien intensiivikurssien ja retriittien järjestelyistä. Astangajooga on ollut säännöllinen osa elämääni vuodesta 2006 lähtien.

Aloitin astangajooga tuntien opettamisen Astanga Shalassa vuonna 2009. Kymmenen vuoden ajan olen opettanut kymmenittäin alkeiskursseja, workshopeja sekä opettanut tuhansittain viikkotunteja Astanga Shalassa.

Pääopettajani on Petri Räisänen. Petri on vieraillut Shalassa vuosittain vuodesta 2014 asti. Järjestämme yhteistyössä Petrin kanssa retriittejä Frantsilassa. Sekä kursseilla että retriiteillä olen toiminut Petrin avustajana. Harjoittelen säännöllisesti Petrin ja hänen vaimonsa Wambuin oppilaana kursseilla ja retriiteillä.

Aloittaessani astangajoogan vuonna 2006 ensimmäinen opettajani oli Frank Kappas. Frankin kanssa olen saanut myös työskennellä ja harjoitella aina vuodesta 2006 asti. Frank myös kannusti Shalan perustamisessa ja tuki minua Shalan alkuvuosina. Frankin johdosta tutustuin myös italialaiseen opettajaan Lino Mieleen. Olen harjoitellut Linon opissa Suomessa, Virossa ja Italiassa. Frank vierailee Shalassa vuosittain.

Vuonna 2010 tapasin ensikertaa Hanne Sydänmaan, kun hän saapui Poriin opettamaan. Olen harjoitellut Hannen oppilaana Shalan kursseilla vuodesta 2010 lähtien.

Joogafilosofiaa olen opiskellut vuosittain Eddie Sternin Helsingin kursseilla sekä Måns Broonin kanssa Houtskarin kesäretriiteillä. Mantrojen lausumista olen opiskellut Meri Tiitolan opissa.

Unohtumattomia kokemuksia ovat olleet Sharath Joisin 2011 Helsingin kiertue sekä Kino MacGregorin ja Mark Robberdsin intensiivit Helsingissä.


Omassa opetuksessani korostuu omistautuminen oppilaalleni, herkkyys ja yksilöllinen kehotuntemus. Minua kiehtoo kehon liike ja hengitys, jotka peilaavat harjoittelijan mieltä, tunteita ja läsnäoloa. Erityisesti astangajoogassa kiehtoo hengityksen ja liikkeen taitava yhdistäminen. Oman kehotuntemukseni taustalla on 15 vuoden harjoittelu nykytanssin ja jazztanssin edistyneiden tasolla. Lisäksi minulla on ayurvedinen hoitajakoulutus ja olen toiminut yrittäjänä ayurvedisessa hoitolassani Niyamassa 2007-2009.

Astanga Shalan perustamisen yhteydessä 2009 päätin keskittyä täysipainoisesti astangajoogaan ja sen opettamiseen. Olen organisoinut astangajooga retriittejä Frantsilan Hyvän Olon Keskuksessa jo vuodesta 2012 asti yhteistyössä opettajiensa Petri Räisäsen 2013 lähtien, Hanne Sydänmaan 2012-2017 ja Frank Kappas 2011.

Perheeni tuella ja kannustuksella on ollut mahdollista luoda Astanga Shala.

Olen Astanga Shala Porin perustaja, omistaja ja vastaan astangajoogan opettamisesta Astanga Shalassa.


"Practice Practice and all is coming"

"One by one"

"Slowly slowly you do"

Thank you Guruji