Ostoskorin sisältö0  tuotetta - Yhteensä 0.00 €

ASTANGA SHALA

Astanga Shalassa opetetaan astangajoogaa perinteiseen tapaan kuten Shri K. Pattabhi Jois (Guruji, 1915-2009) opetti Intian Mysoressa.

Astanga Shalalla oli vaatimaton ja mieleenpainuva alku vuonna 2009, aloitimme joogaamalla yhdessä joogaystävien kesken kotimme olohuoneessa.

Vuosien aikana Astanga Shala on kasvanut ja joogasalin tilaa on laajennettu. Edelleen Shala toimii samassa alkuperäisessä sijainnissa Yrjönkadulla Kauppahallin talossa, Porin sydämessä. Astanga Shala tekee kaikkensa, jotta kodikas tunnelma kutsuu yhä vain joogajia luokseen ja jokaisella joogaajalla on mahdollisuus hetkeksi rauhassa hengittää, hiljentyä, joogata ja rentoutua.


PAULIINA MERISALO

Olen syntynyt 1976 Porissa. Ja olen opettanut astangajoogaa vuodesta 2009 alkaen. Olen harjoitellut astangajoogaa 12 vuotta.

Yksi joogamatkan alkukutaipaleen tärkeimmistä opettajistani on italialainen opettaja Lino Miele. Olen harjoitellut Linon kanssa Suomessa, Virossa ja Italiassa.

Suosituksen astangajoogan opettamiseen sain opettajaltani Frank Kappasilta. Hänen kanssaan olen saanut työskennellä ja harjoitella säännöllisesti koko joogamatkan ajan.

Vuonna 2010 tapasin Hanne Sydänmaan, kun hän saapui Poriin opettamaan. Olen harjoitellut säännöllisesti hänen oppilaanaan vuodesta 2010 lähtien.

Petri Räisäsen tapasin ensimmäisen kerran keväällä 2013 Helsingissä. Olen kiitollinen hänelle. Olen saanut järjestää hänen kanssaan yhteistyössä vuosittain retriitin Frantsilassa Hämeenkyrössä vuodesta 2013 asti sekä kursseja Porissa keväästä 2014 asti. Sekä Retriiteillä että kursseilla olen toiminut Petrin avustajana. Petrin kanssa olen harjoitellut mm. Houtskarissa ja Helsingissä.

Lisäksi olen saanut harjoittelella vuosittain Eddie Sternin kurseilla Helsingissä sekä kesäretriiteillä Juha Javanaisen opetuksessa. Upeita kokemuksia ovat olleet myös Kino MacGregorin ja Mark Robberdsin kurssi intesiivit Helsingissä.


Omassa opetuksessani korostuu omistautuminen oppilaalleni, herkkyys ja yksilöllinen kehotuntemus. Minua kiehtoo kehon liike ja hengitys, jotka peilaavat harjoittelijan mieltä, tunteita ja läsnäoloa. Erityisesti astangajoogassa kiehtoo hengityksen ja liikkeen taitava yhdistäminen. Oman kehotuntemukseni taustalla on 15 vuoden harjoittelu nykytanssin ja jazztanssin edistyneiden tasolla. Lisäksi minulla on ayurvedinen hoitajakoulutus ja olen toiminut yrittäjänä ayurvedisessa hoitolassani Niyamassa 2007-2009.

Astanga Shalan perustamisen yhteydessä 2009 päätin keskittyä täysipainoisesti astangajoogaan ja sen opettamiseen. Olen organisoinut astangajooga retriittejä Frantsilan Hyvän Olon keskuksessa jo vuodesta 2012 asti yhteistyössä opettajiensa Petri Räisäsen 2013 lähtien, Hanne Sydänmaan 2012-2017 ja Frank Kappas 2011.

Perheeni tuella ja kannustuksella on ollut mahdollista luoda Astanga Shala.

Olen Astanga Shala Porin perustaja, omistaja ja vastaan astangajoogan opettamisesta Astanga Shalassa.


"Practice Practice and all is coming"

"One by one"

"Slowly slowly you do"

Thank you Guruji